Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van glasvezel?

De afgelopen jaren heb je ongetwijfeld veel gehoord over glasvezel. Glasvezel is de nieuwste techniek op het gebied van internet, televisie en bellen en biedt talloze voordelen. Op deze pagina zullen we een aantal van deze voordelen met jou bespreken:

Razendsnel internet

Met glasvezel kun je op meerdere apparaten tegelijkertijd gebruik maken van een razendsnelle internetverbinding met snelheden tot wel 500 Mb/s. Zo duurt het slechts enkele seconden om een film te downloaden en kun je op hoge kwaliteit videobellen met iemand die zich aan de andere kant van de wereld bevindt.

Een stabiele internetverbinding

Iedereen weet hoe vervelend het is om een internetverbinding te hebben die eens in de zoveel tijd storingen vertoont. Met glasvezel is dit verleden tijd. Je maakt gebruik van razendsnel internet dat niet of nauwelijks last heeft van storingen. Dat is pas lekker internetten!

Up- en downloaden met dezelfde snelheid

Met oudere internettechnieken zit er altijd een verschil tussen up- en downloadsnelheden. Ook dit is met glasvezel verleden tijd. Met glasvezel kun je namelijk net zo snel up- als downloaden. Heerlijk wanneer je een zwaar programma download en ondertussen grote bestanden als bijlage in de mail wilt uploaden.

Een open glasvezelnetwerk

Kies je voor glasvezel? Dan bepaal je zelf bij welke glasvezelprovider je een abonnement afsluit. Dit komt omdat het glasvezelnetwerk een open netwerk die door meer dan 10 providers wordt aangeboden. Je kiest zelf de opzet van het abonnement, de internetsnelheid en het budget.

Glasvezel Vergelijken

Meer artikelen